Hitra Fotballklubb ble stiftet i 1987. Klubben har pr i dag rundt 150 jenter og gutter som spiller fotball. Klubben er stadig i vekst og størst vekst er det på jentesiden. Hitra FK er den eneste klubben i øyregionen med tilbud om seniorlag for damer.

Hitra Fotballklubb skal være en overbygningsklubb fra og med utøveren er smågutter og småjenter. I sesongen 2016 har klubben elleve lag med i seriespill, vi stiller lag i G13 (x2), G14 (x2), G16 (x2), G19, J13, J15, damer senior og herrer senior (4. divisjon).

Hitra Fotballklubb skal være et tilbud til alle på Hitra som ønsker å utvikle sine ferdigheter innen fotballen. Hitra Fotballklubb vil satse bevisst på ungdommen på Hitra og ønsker å skape et godt og trygt miljø i klubben. Vi ønsker at våre trenere og utøvere skal stå for holdninger og engasjement som på en positiv måte kommer hele Hitra til gode. I Hitra Fotballklubb jobber vi med å få til et miljø som er tuftet på likeverd, aksept og inkludering.

Hitra Fotballklubbs viktigste oppgave er å legge forholdene til rette for at alle som vil kan utfolde seg å ha det artig på fotballbanen. Hitra Fotballklubb skal dessuten jobbe aktivt for å være en ledende klubb på fair play.

Visjon:
Hitra FK - Best i øyregionen!

Hitra Fotballklubb skal være en ledende klubb i øyregionen på: 
 

- Spillerutvikling
- Jentefotball
- Fair-play
- Anlegg
- Arrangement